Od početaka rada ovog poduzeća koje slijedi tradiciju dugu 100 godina, a samostalno poduzeće KONČAR D&ST broji 30 godina rada i postojanja, u svim poslovnim i strateškim planovima poduzeća kroz desetljeća rada uvijek je važno mjesto zauzimala autentična i iskrena briga za zaposlenike.

Svjesni smo da su stalno usavršavanje i visoka motivacija, efikasan rad i zadovoljstvo zaposlenika jedni od najvažnijih čimbenika za zajednički uspjeh poduzeća.

Svoju brigu za svakog zaposlenika izražavamo kroz odgovarajuća i motivirajuća radna mjesta u skladu sa stečenim znanjima, iskustvom i vještinama svakog ponaosob.

Potičemo zaposlenike na daljnju nadogradnju osobnih znanja i vještina u vidu stručnih i poslovnih znanja poput informatičkih znanja, stranih jezika, usvajanja mekih vještina. Podržavamo i potičemo na cjeloživotno učenje, omogućujemo sudjelovanje na stručnim susretima te eksternim i internim edukacijskim programima, a posebno podržavamo specijalističko i poslijediplomsko školovanje.

A kako bi duh ostao zdrav u zdravome tijelu, podržavamo bavljenje sportskim aktivnostima u slobodno vrijeme naših zaposlenika. Uz redovnu i slobodnu rekreaciju, imamo i DIST-ove timove koji trče, hodaju ili voze bicikl na raznim poslovnim i humanitarnim utrkama, tim redovitih igrača na sada već tradicionalnom Božićnom malonogometnom turniru u organizaciji Grupe KONČAR.

Naše zaposlenike također pozivamo da sudjeluju u Klubu volontera KONČAR koji je neformalan klub svih zaposlenika Končara koji u svoje slobodno vrijeme obavljaju volonterske aktivnosti u organizaciji Grupe KONČAR, a u skladu s trenutnim potrebama u raznim područjima.