KONČAR D&ST svojim poslovanjem doprinosi razvoju društvene zajednice kroz svoj pozitivan gospodarski učinak osiguravajući održiv i stabilan gospodarski rast te radna mjesta na kojima je zaposlenicima omogućen dostojanstven rad, a isti pozitivan učinak prenosi se na sve sudionike u proizvodnom, dobavnom i prodajnom lancu.

Kao što interno držimo do očuvanja organizacijskog znanja te njegujemo intelektualni kapital, tako spremno surađujemo i sa širom zajednicom rado dijeleći naša stečena znanja i dobre prakse.

Sa stručnom zajednicom razmjenjujemo znanja i aktivno surađujemo s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER), Fakultetom strojarstva i brodogradnje (FSB), Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, Tehničkim fakultetom u Rijeci te raznim institutima (npr. Končar Institut za elektrotehniku) i na stručnim simpozijima i seminarima o transformatorima.

Redovito ugošćujemo učenike, studente i profesore tehničkih škola i fakulteta, ali ne isključujemo ni one društvenih i prirodnih usmjerenja. Redovito nas obilaze studenti FER-a i FSB-a iz Zagreba, ali i iz ostalih zemalja, poput BiH, Austrije, Njemačke ili tehničke škole sa Cipra te na licu mjesta spajamo teoriju s praksom, nadajući se da potpomažemo razvoj i interes za tehničku struku studenata.

Što se tiče pomaganja zajednici, kažu da se dobra djela čine u tišini srca, no ovdje ćemo ipak spomenuti da oduvijek nastojimo imati senzibilitet prema potrebama pojedinaca i društva izvan poslovnih okvira. Podržavamo humanitarne, odgojne, obrazovne, kulturne, ekološke inicijative te sportske aktivnosti i projekte za obnovu i pomoć. Pored lokalnog angažmana raduje nas što svojim djelovanjem ponekad prelazimo i granice Hrvatske.