ČIŠĆENJE ŠUME JANKOMIR NASIP – KONČAR – DISTRIBUTIVNI TRANSFORMATORI & ČISTEĆI MEDVJEDIĆI

U jedno subotnje jutro, sneno i mutno, okupila se sjajna ekipa u šumi Jankomir nasip. Ekipa Končar – Distributivnih i specijalnih transformatora i Čisteći Medvjedići. Teško je reći tko više voli raditi, distovci ili Čisteći Medvjedići, ali znamo da su nas medvjedići svakako dodatno inspirirali. Čisteći medvjedići https://www.facebook.com/cistecimedvjedici su volonterski entuzijasti, skoro pa profesionalci, koji iza sebe već imaju preko 150 što manjih, što većih akcija čišćenja po cijeloj Hrvatskoj. Oni su doveli i psa, Sepa, najmarljivijeg psa među medvjedićima i medvjedića među psima, a mi distove juniore od 4 i 6 godina koji su spremno tražili još koji komad smeća, a, nažalost, nije ga bilo teško naći.

O opisu i sadržaju smeća i otpada bolje ne govoriti. Koliko god da fotografije smeća i glomaznog otpada nisu fotogenične, prilažemo par fotografija za ilustraciju što se sve može naći u šumarku Jankomir nasip kod Lučkog. Podcijenili smo volju i maštu ljudi koji su spremni uložiti ozbiljan trud i odložiti nezamislive stvari u šumi. Pripremili smo „samo“ 70 vreća za smeće te brže bolje morali kupiti još vreća.

Ukupno se sakupilo 110 vreća smeća i okvirno 4t glomaznog otpada koje je istog dana odvezla gradska Čistoća. Osjećaji su pomiješani, i skromna radost i žal što se nečemu takvome uopće svjedoči.

Da završimo u vedrijem tonu, nadamo se da smo kao distovci dali mali doprinos čišćem okolišu, stekli smo zapanjujuće iskustvo, nečemu se naučili, a pogotovo mlađi naraštaj poučili, a možda i nekoga novoga inspirirali jer opće dobro je i dobro sviju nas.

Končar D&ST + ČM = Čisto, čisto!

Za više slika pogledajte galeriju: