KONČAR D&ST – ZLATNI KLJUČ ZA NAJBOLJEG IZVOZNIKA U AUSTRIJU 2019.

KONČAR – Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) najbolji je izvoznik u Austriju za 2019. godinu. Zlatni ključ uručen je Ivanu Klapanu, predsjedniku Uprave D&ST-a na 13. dodjeli nagrade, održane 8. rujna, u sklopu 15. konvencije hrvatskih izvoznika na temu Utjecaj korona krize na hrvatsko gospodarstvo i izvoz.

„Na austrijskom tržištu transformatora D&ST je prisutan već više desetljeća. Usmjerenim tržišnim aktivnostima i razvojem proizvoda za kupce u Austriji prodaja je stalno rasla da bi posljednjih godina prešla u dvoznamenkaste iznose u milijunima eura. Na ovom zahtjevnom tržištu prodajemo distributivne uljne transformatore, srednje energetske te specijalne transformatore.

Drago nam je da su rezultati prodaje u Austriju prepoznati kao najbolji među hrvatskim izvoznicima te se nadamo da će dosadašnje isporuke svojom kvalitetom i profesionalnošću biti dobra osnova za nastavak rastućeg trenda isporuka na to tržište“, rekao je Ivan Klapan.

D&ST je dobitnik nekoliko Zlatnih ključeva: 2008. u kategoriji najboljeg velikog izvoznika, kao i 2010. godine, kad je proglašen i najboljim izvoznikom u Nigeriju, 2009. i 2011. godine za najboljeg velikog izvoznika u Ujedinjene Arapske Emirate, a 2014. pripali su mu Platinasti ključ u kategoriji najboljega izvoznika u kontinuitetu i Plaketa kao najizvrsnijem izvozniku među nagrađenima tom nagradom.